Концертът на Металика в София ще се излъчва в още 32 държави

Концертът на Металика в София ще се излъчва в още 32 държави

Концертите на легендарните музиканти от групите Металика, Слейър, Мегадет и Антракс в рамките на музикалния фестивал Sonisphere в София (22-23 юни) ще се излъчват на живо през сателит в киносалоните в 32 държави, съобщиха организаторите от "Болкан Ентертейнмънт".

"Голямата четворка" ще има участия в Румъния, Турция и Гърция, а преди България шоуто мина през Полша, Чехия и Швейцария. Музикантите обаче са избрали именно спектакълът на Националния стадион "Васил Левски“ във вторник да бъде излъчен на живо в кината.

Четирите банди са създатели на траш-метъл движението и от 80-те досега доминират с продажби на милиони копия от албумите си и препълнени зали и стадиони по целия свят. Групите обаче никога до този момент обаче не са свирили заедно на една сцена.

Участниците в Sonisphere ще разполагат с "миниград" зад основната сцена – бекстейджът се изгражда на 1500 квадратни метра, а екипите на групите в двудневния фестивал са над 500 души.

Очакванията на организаторите са фестивалът да бъде посетени от над 80 000 фенове на твърдата музика.

На 23 юни на сцената ще излязат музикантите от Рамщайн, Алис Ин Чейнс и Стоун Сауър.

Сцената за мащабното събитие вече се строи. В София пристигат и над 60 души от снимачния екип на Splinter Films, отговорни за предаването на концерта на Голямата четворка по сателита.

Допълнително в дните преди и по време на фестивала ще се присъединят екипи по продукцията на фестивала, по продукцията на групите, осветлението и звука. Над 1000 души е и българският екип, който се грижи за провеждането на супер мащабното музикално събитие. Над 100 доброволеца също ще станат част от организацията.

Рокградът ще се изхранва в няколко кетъринг зони, за които цялото оборудване е осигурено от българска страна, с него ще работи наш екип от 40 човека, които ще се надзирават от петима шеф-готвачи, специално поканени за случая от Германия. За всяка банда се подготвя различно меню, като за всички има и вегетарианско предложение, плюс рибни ястия.

Хедлайнерите в двата дни също така имат и различни концепции за осветлението на своите сценични сетове, затова ще се наложи след изпълнението на Металика и през нощта всичко да се пренареди отново за следващия ден и концерта на Рамщайн.

Двата концертни дни започват от 17.00 часа. Билетите за един ден струват между 59 и 119 лева. 

От Столичната община съобщиха, че заради двудневните прояви въвеждат ограничения за движението на автомобили в района на стадион "Васил Левски". Движението в центъра на столицата – от Орлов мост до НДК, ще е блокирано, както в деня на концерта на Мадона, но за два дни.

На 22 и 23 юни се забранява влизането на автомобили в двете посоки по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между Орлов мост и ул. "Фритьоф Нансен". Ще затворят и ул. "Гурко" в участъка между стадиона и бул. "Васил Левски", както бул. "Драган Цанков" от стадиона до телевизионната кула.

Още от