"КонтурГлобал" вложи 650 000 лв. в нов парк в Гълъбово

"КонтурГлобал" вложи 650 000 лв. в нов парк в Гълъбово

Гълъбово има нов парк, наречен "Езерото", в който въглищната централа "КонтурГлобал Марица Изток 3" е вложила 650 хил. лв. като част от  споразумението на компанията с общината за социални инвестиции.  Новото съоръжение беше открито във вторник с  демонстрация по плажна борба  между спортните клубове на Гълъбово и на петкратния световен шампион Станка Златева, която бе специален гост.

"За нас е удоволствие да сме съпричастни към жителите на Гълъбово. Всяка година, като част от дългосрочното споразумение за социални инвестиции с общината, вземаме решение по кои съвместни проекти да работим в интерес на местната общност. Един такъв проект е и парк "Езерото“, каза изпълнителният директор на "КонтурГлобал Марица Изток 3" Красимир Ненов.

"След направения ремонт на административни сгради, детски градини, големия ремонт на спортната зала "Енергетик“, това, което днес се случва, е паметно, нещо, което ще остане за дълги години и за идните поколения“, посочи на свой ред кметът на града Николай Тонев.
 
Паркът "Езерото“ е изграден в квартал "Втори“ на града и предлага места за отдих на метри от прохладата на язовир "Розов кладенец“. Проектът, разработен съвместно от екипите на Община Гълъбово и "КонтурГлобал Марица Изток 3", е изцяло съобразен с нуждите на местните жители и максимално ефективно използва естествените възможности на терена, посочиха от компанията.

Новите придобивки на парка включват и две обезопасени спортни игрища със специализирана тревна настилка и пясъчно поле, предлагащо атрактивни изживявания за любителите на плажни спортове. Възможностите за активност на открито се допълват от напълно оборудвана фитнес зона.

За най-малките посетители на парка има специално конструирана площадка, отговаряща на всички актуални изисквания за безопасност. Прохладен фонтан и дървени беседки допълват чара на парка, от който може да се наблюдават и множеството редки птици, привлечени от водите на "Розов кладенец“.

За оптималния комфорт на посетителите са осигурени още и удобна автобусна спирка, паркоместа, санитарни помещения, ефикасно осветление, физическа охрана и система за видеонаблюдение.

Само през последните пет години, "КонтурГлобал Марица Изток 3" е инвестирала над 2 млн. лв. в многобройни инфраструктурни и други социални проекти в Гълъбово и околните села, както и в Стара Загора.

Споделяне

Още от България