Кооперации в Бургас връщат табелата “Образцов вход”

Асоциацията на домоуправителите в Бургас настоява на входните врати на блокове и къщи отново да бъдат поставяни табели с надпис "Образцов вход" и "Образцов дом", каза пред БТА Ивайло Бабов, председател на новоучредената асоциация. Ръководството ѝ ще преценява кой заслужава да получи поощрителната табела. Изискванията ще са строги и домът наистина трябва да е като образец, допълни Бабов.

Според Бабов в скоро време най-чистите и подредени стопани ще имат честта да окичат къщата или блока си този малко архаичен приз. Така например съседите ще имат мотивация да поддържат своя вход чист, красив и уютен за обитателите му. Идеята е да се създаде изкуствена конкуренция и домовете и кооперациите да се развиват.

 

Бабов каза, че основните проблеми, с които се сблъскват собствениците на жилища са неплащането на входни такси, течове и поддържане на чистотата в жилищните блокове.

 

Асоциацията на домоуправителите е единствената такава организация в Бургас. Нейната задача е да помага на домоуправителите и всички собственици на апартаменти във входове и блокове да се справят с проблеми, възникнали при управление на етажната собственост.

 

Основната ни цел е да консултираме домоуправителите за правата и възможностите, които им предоставя Законът за управление на етажната собственост, да им предлагаме помощ при ремонти, както и услуги на професионални домоуправители. Консултираме и за различни програми, по които могат да ремонтират изгодно жилищата, каза Ивайло Бабов. Често санирането на цели блокове по програми просто се пропилява, защото документацията плаши хората и те не кандидатстват, уточни той.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?