Копенхаген Еърпортс: Ще спазим офертата си за летища Варна и Бургас

Копенхаген Еърпортс изразява недоумение от реакциите на кандидатите, загубили в надпреварата за концесията на летищата във Варна и Бургас. Това се казва в съобщение на датската компания, определена за победител в конкурса за концесионер на черноморските аеропортове, разпространено в сряда.

Миналия петък стана ясно, че двама от неодобрените участници в конкурса – германският оператор Фрапорт и френската компания Венси, обжалват решението на комисията за избор на концесионер на двете летища. Третият кандидат – немската Хохтиф, не контестира доклада на органа, председателстван от вицепремиера и министър на транспорта Николай Василев.

Вярваме в скорошното финализиране на концесионната процедура, предвид силата на аргументите, заложени в печелившата оферта на Копенхаген Еърпортс, отбелязва се в съобщението.

От датската компания изразяват готовност за скорошно финализиране на преговорите за сключване на концесионния договор. Копенхаген Еърпортс се ангажира твърдо да спази всички ангажименти, заложени в нейната оферта.

Вярваме, че сме определени за победител в резултат на честна и законна процедура, проведена съгласно правила, които са в пълно съответствие със закона и приети предварително от всички участници в конкурса. Компанията изразява увереност, че в държава с установени правни традиции като България, са налице условия за успешно приключване на справедливи и икономически обосновани сделки. Копенхаген Еърпортс гледа на България като на страна с добър инвестиционен климат и има готовност да сътрудничи на правителството за превръщането на българското Черноморие във водеща туристическа дестинация, пише още в съобщението.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?