Корейският "Паразит" спечели наградата на американската Гилдия на филмовите актьори

Корейският "Паразит" спечели наградата на американската Гилдия на филмовите актьори

Корейският филм "Паразит" спечели наградата за най-добър актьорски състав на американската Гилдия на филмовите актьори, предаде Ройтерс.

"Паразит" е комедиен трилър, показващ социалните разделения. Той спечели въпреки силната конкуренция, включително от филми като "Ирландецът" и "Имало едно време в Холивуд".

Актьорът Робърт Де Ниро използва получаването на наградата си за цялостно творчество, за да отправи прикрита критика срещу президента Доналд Тръмп. "Има неща, които са правилни, има неща, които са погрешни, има злоупотреба с власт и като гражданин, аз имам също толкова право, колкото всеки друг, да изразя мнението си", заяви актьорът.

Той призна, че гласът му е по-силен заради конкретната ситуация, и обеща да го използва "винаги, когато видя очевидна злоупотреба с власт". "И това е всичко, което ще кажа тази вечер", добави той, без да спомене президента на САЩ поименно.

След това Де Ниро благодари на "братята си по оръжие" за наградата за цялостно творчество. Общо 76-годишният актьор е участва в над 100 филма, припомня Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество