Корман Исмаилов: Тези, които Доган създаде, станаха силни икономически и завъртяха интереси

Корман Исмаилов, бивш депутат от ДПС, сега лидер на партия "Свобода и достойнство"

"Български турци от Шуменския регион споделиха, че хора от партията, на която са гласували доверие, днес са оплетени като свински черва в далавери, корупция, предателства, тайни служби. Това е част от мафията, която изсмуква жизнените сили на страната". Това каза председателят на партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов, бивш депутат от ДПС и председател на младежката организация на движението, в четвъртък пред БНР.

В коментар на информацията, че прокуратурата проверява бившият вече зам.-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров заради съмнения за финансови и данъчни престъпления той заяви: "Тези, които Доган създаде, станаха по-силни икономически и започнаха да въртят интереси. Около тях създадоха по-силни обръчи, някои от обръчите вече не се съобразяват с това кой колко порции и власт трябва да консумира".

Според Корман Исмаилов съдът и прокуратурата са едни от най-големите длъжници към народа заради липсата на справедливост и продължаващата бедност.


"Тези пари, те са от кражби, от труда и потта на обикновените избиратели", коментира той.


За финансови нарушения конкретно не се е говорило в партията, но от всякъде, по думите на Исмаилов, е прозирал манталитетът на "разпределението на порциите", на фиктивните договори, които прикриват комисионни от енергийни проекти. Това са парите, с които се купуват избори и се манипулира вота на избирателите.

На въпрос защо политиците винаги изтъкват лични причини в началото, сякаш не вярват, че истинските причини ще излязат наяве, Корман Исмаилов отговори: "Защото една голяма част от тях са безбожници, нямат страх, срам, нямат ценности, нямат коректив. Нагледал съм се, когато бях в ДПС, на лицемерно отношение. На заседания на партията са коментирани сериозни проблеми, а после се излиза на пресконференция и нещата се представят по абсолютно различен начин".

Споделяне

Още по темата

Още от България