Корнелия Нинова: Борисов допуска грешките от президентските избори

снимка БГНЕС

На кметските избори в София премиерът Бойко Борисов повтаря грешките си от президентския вот, когато кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева загуби от подкрепяния от БСП Румен Радев. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в сряда пред бТВ. Тя се надява и се сега резултатът да е същият, ако Йорданка Фандъкова загуби кметската позицияслед балотаж.

Очаква се на 11 септември БСП официално да подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Настоящият омбудсман и бивш депутат от БСП участва на изборите в столицата като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. Преди ден Борисов обясни, че е помагал на Манолова повече, отколкото на Йорданка Фандъкова. Той напомни, че ГЕРБ са направи Манолова национален омбудсман и каза, че БСП нямат кандидат за кмет на София, защото тя се кандидатира като независима.

"Борисов започна (кампанията за президентските избори-б.р.) с упрек, че БСП няма кандидат: "Крият се зад дру"“ (е каза той тогава). И тогава, и сега видя, че това не хваща. Вчера направи втора стъпка: "Той е идвал при мен като главнокомандващ на ВВС, аз съм му помагал..." Сега - едно към едно (каза, че е помага на Манолова). Стар подход, надявам се и резултатът да е същият", каза Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП обясни, че се вижда тревога у лидера на ГЕРБ, който е много добре информиран какво става в лагерите и на БСП, и на ГЕРБ.

"При тях има вътрешни проблеми, разделения в структури, махат едни, слагат други. При нас се получава ефектът, който отдавна гоним - да отворим ветрилото. Нашите кандидати са авторитетите по места, подкрепени и от БСП, и от малки партии и граждански сдружения, които искат промяна, но не им стигат силите да я постигнат сами. Това му е тревогата, усеща разместването, разликата между тях и нас", каза Нинова.

Тя допълни, че харесвам работата на Манолова “като човек енергичен, работоспособен“.

„И в парламентарната група беше неуморна. Политическото ми отношение ще чуете на 11-и", каза тя.

На въпроса " (Вие) двете (с Манолова) много ли ще сте му?", Нинова отговори: "Ами няма да му е лесно."

Лидерът на БСП повтори, че амбицията на партията е да удвои броя на кметовете си и да победи най-малко в един, а защо не и в два областни града.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?