Корнелия Нинова: ГЕРБ се разпадат отвътре

Корнелия Нинова

ГЕРБ се разпадат отвътре, заяви във Варна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Много интересни думи чух от Цветан Цветанов. Той обикновено не проявява такава слабост, но каза, че БСП едва ли не им взимат кадрите - и за кмета в Хасково, и за съветниците в Ботевград, очевидно ги превземаме отвътре", посочи Нинова.

Тя коментира, че става въпрос за сериозни противоречия отвътре, разпределение на порции за власт и пари. Карат се помежду си за това, коментира Нинова опонентите си от управляващата партия.

"Половината от съветниците на ГЕРБ от Ботевград обвиняват другата половина за заигравки, далавери и така нататък. Спорът между кмета на Хасково и депутата на ГЕРБ (Делян Добрев, б. р.) е по същата причина - за назначения, за калинки, за влияние. Просто се разпадат отвътре, това е ефектът от преяждането с власт", каза Нинова.

Преди това тя посети дома за възрастни хора "Гергана" в морския град, изрази признателност към най-възрастните и направи дарение от името на БСП на стойност 2000 лв.

"Законът за възрастните хора, който БСП изработи, вече е внесен в парламента и другата седмица ще се разгледа. С този закон не само на думи, но и с действия доказваме, че сме загрижени, че искаме да ви създадем условия днес, на вашата възраст да живеете пълноценно, да имате социални контакти. Няма да спрем да се борим за преизчисляване на всички пенсии. Това ще доведе до увеличаване на пенсиите с между 20 и 30%. Ще продължим да се борим за вас", каза Нинова.

"Бъдете здрави, дано усещате уважението на обществото, обичта на близките си хора, нашите ги имате", каза още Нинова.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?