Корнелия Нинова: Говорим за целостта на България, а Борисов се е загрижил за въгледобива в Арктика

Корнелия Нинова: Говорим за целостта на България, а Борисов се е загрижил за въгледобива в Арктика

"Най-важният въпрос днес е за суверенитета и териториалната цялост на България, както и сигурността на нейните граждани. Днес турският външен министър казва: “Османски шут на Европа“. Какво се случва в този момент у нас? Лидери на партии и политици са неадекватни на ситуацията". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Хасково, цитирана от пресцентъра на БСП.

"Г-н Борисов в първите дни на случващото се мълчеше. След това плахо каза: Да не агресираме тона към Турция, а днес се е загрижил за въгледобива в Арктика. Обвинил евродепутатите от БСП, че са гласували против добива на въглища в Арктика. Чували ли сте нещо по – неадекватно? Наистина ли е абсолютно неадекватен на ситуацията, или е тежко зависим", добави тя.
Преди ден Борисов обвини представителите на социалистите в Европейския парламент, че "са взели решение да не се субсидират мините ни", което щяло да доведе до повишаване на цената на тока.
Нинова попита Борисов дали е поемал ангажименти към Ердоган и дали се е разбирал с партията на Лютви Местан ДОСТ да е негов партньор в следващия парламент.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че няма да се коалира с ДОСТ, а единствената му договорка с Ердоган била да не се пускат бежанци към България.

Лидерът на БСП отправи призив и към служебния премиер Огнян Герджиков да отмени и постановлението на Министерския съвет, с което се уреждат условията за заселване на хората, получили статут на бежанци, на българска територия. От началото на годината предоставените бежански или хуманитарни статути са все по-малко, като за първите 10 дни на март в страната са предоставени само два бежански статута, напомня сайтът “Дневник“.

Корнелия Нинова призова служебният премиер Огнян Герджиков да посети района на Хасково и да провери границата, която по думите ѝ е "разграден двор". Малко по-рано през деня военният министър вече стори това и каза, че охраната е ниво.

Споделяне

Още от Избори 2017