Корнелия Нинова: И дума не е ставало за излизане от ЕС и НАТО при президента

Корнелия Нинова

ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев и БСП, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за БНР по повод проведения преез седмицата Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС).

"Изненадах се след края на КСНС, защото вътре и дума не е ставало за излизане на България от ЕС и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и изведнъж отвън се говори това", каза Нинова.

Според нея причината за подобни изказвания е страх от авторитета на президента Радев и невъзможност от страна на ГЕРБ да приемат, че са загубили една институция.

Корнелия Нинова смята, че става дума за "една координирана атака срещу президента Радев и БСП за сваляне на авторитета на президента".

"Координирана, защото мисля, че това се прави от г-н Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, г-н Борисов – уж добрия. Вътре на КСНС Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон г-н Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата – Бойко Борисов, а другият - за превъоръжаването на армията и за това какъв самолет да бъде купен. Стратегия за сваляне на авторитета на Румен Радев виждам зад това", аргументира се Нинова.

По повод призива на президента държавата да се управлява на светло, за да не гоним инвеститори и български граждани в чужбина Нинова коментира, че първата стъпка е прозрачност, а втората - санкции. "Промяната може да се случи. Може да започне първо с това – прозрачност, информираност, да се знае всичко, да е на светло и да продължи със следващи крачки – онези, които грешат, крадат, да носят отговорност", каза лидерът на левицата.

Корнелия Нинова отговори и на твърденията на нейни колеги, че призивът и за намаляване на депутатските заплати и почивните дни е популизъм, като цитира свое изказване от месец юли, миналата година, когато е избрана за вицепрезидент на Социалистически интернационал. "Това съм го казала преди една година, на върха на срещата, където са лидери от цял свят. Ако искаме да променяме света, трябва да започнем от себе си. Пропастта между политическия елит в Европа, и в България, се увеличава", посочи Нинова. Тя добави, че само намаляването на депутатските заплати няма да възстанови доверието към тях.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?