Корнелия Нинова нападна Юнкер и другите "европейски господа"

Борисов вече се е предал, БСП ще приключи модела "Кой"

Корнелия Нинова нападна Юнкер и другите "европейски господа"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова откри предизборната кампания на левицата с атака срещу председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер и другите "европейски господа".

"С кое право, г-н Жан-Клод Юнкер, вчера заявявате, че Европа ще се движи оттук нататък на две скорости. Ние сме равноправен член на ЕС и ще се отнасяте с уважение към българския народ и неговия национален интерес", заяви Нинова.

"Вие не сте ни началници, уважаеми европейски господа.Вие не можете де определяте съдбата на България и ние ще ви накараме да повярвате, че българският народ е равноправен на всичките европейски народи. И питам тези наши опоненти, които ни обвиняват в антиевропейско поведение – Защо сте послушковци, господа? Питам главния послушко защо одобрихте големите корпорации да съдят българската държава в извънреден трибунал“, заяви Нинова.

Тя посочи още, че основният опонент на БСП Бойко Борисов вече се е предал.

"Чух нашият основен опонент г-н Бойко Борисов да казва, че БСП ще купи и манипулира изборите- жалко, този човек се е предал, приел е, че губи изборите и търси сега оправдание за лошия си резултат".

По думите ѝ от август миналата година БСП задава тона на политическия живот в България и всички се равняват по нея, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на откриването на предизборната кампания на левицата.

”Ние сме автентичната социална и лява партия. Тръгваме срещу паралелната държава и ще свършим с модела "Кой". Първи посочихме водачите си, направихме промяната и започна подражанието имитацията”, каза Нинова.

По думите ѝ БСП е отворила врати за хората от науката, земеделието, културата, за лекари и юристи.

”Първи изработихме своя Национален план за България и издигнахме военен за кандидат президент. После и другите партии започнаха да търсят генерали, посочи лидерът на левицата. Според нея десните - ГЕРБ и Реформаторите, са направили фатална грешка - влезли са на терена на БСП като са започнали да говорят за увеличаване на доходи. Как някой може да повярва на това”, коментира Нинова.

Според нея няма да е лесна предизборната битка. "Ще ни нападат, ще манипулират общественото мнение, ще лъжат за нас". Но не се огъвайте, призова тя съидейниците си. Колкото по-трудно е, толкова по-ясно е, че сме на прав път. Защото това е последната съпротива срещу статуквото за промяната, каза Нинова.

Никога, по думите на Нинова, не е добра атестация да говориш за себе си и не бих го направила, ако чрез мен не се опитват да поставят петно върху БСП.

Бях наречена г-жа Лъжа и това няма никакво значение произнесено от ГЕРБ, подчерта Нинова.

”Бяхме посочени за лъжци, когато казахме, че ще спрат Оперативната програма за образование и наука, когато казахме, че строят магистрали, давайки ги на приближени фирми. Днес това е факт. Посочваха ни с пръст, когато казвахме, че пръстовите отпечатъци и реформата в здравеопазването са геноцид”, каза Нинова и допълни, че всички предупреждения на БСП са се оказали истина.

Нинова представи листите на "БСП за България" за предстоящите избори за 44-то Народно събрание. Водач на листата във Варна е Стефан Данаилов, във Велико Търново - Весела Лечева, в Габрово - Кирил Добрев, в Плевен - Васил Антонов, в Шумен - Иван Иванов. В 23-ти МИР в София водач е Жельо Бойчев, в 24-ти МИР Стефан Данаилов, в 25-ти МИР - Корнелия Нинова. Иван Ченчев води в София-област. В Пловдив-град листата води проф. Иво Христов, в Пловдив-област Георги Търновалийски. В Пазарджик води Славо Велков, а в Кърджали Александър Симов, в Смолян - Дора Янкова и в Хасково Елена Йончева. В Бургас водач на листата е Петър Кънев, в Сливен - Таско Ерменков, в Ямбол - Кристиян Вигенин, в Стара Загора - Драгомир Стойнев.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?