Корнелия Нинова: Няма промяна в морала ми, а в ситуацията

Тя отново обяви, че бизнесмени се опитват да купят БСП, но не посочи имената им

Корнелия Нинова, сн. БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново каза, че бизнесмени се опитват да превземат и купят партията, но отказа да посочи имената им.

Нинова, която преди ден оттегли оставката си на конгреса на партията, обясни, че делегати са ѝ разказали лично случаи, в които те са били подложени на натиск, но тя е обещала да ги пази и затова е решила да не разкрива имена.

Тя даде за пример, че делегат с кредит бил извикан в банката и получил инструкции какво да прави на конгреса.

”Моята грешка е, че не прецених правилно последствията от подадената оставка”, обясни Нинова пред бТВ.

”Започна търговия за БСП, лобита и бизнесмени започнаха да търсят кандидати, започна разединение”, допълни тя.

За да оттегли оставката си, тя е била повлияна и от призивите на партийни структури да остане.

” Нищо не се е променило в разбиранията ми за морал и достойнство в политиката - промени се ситуацията. Всичко ще преглътна, но няма да позволим да съсипят БСП. Достатъчно три седмици понесох бой, ще понеса още малко”, допълни тя.

Освен това членове и цели структури са обявили, че напускат партията.

”Моето впечатление е, че партията беше една седмица в ступор. Председателят подава оставка, опозицията излиза по всички медии и ме громи. Беше мълчание и ступор. В момента, в който тръгнаха интересите по структурите да ги делят, този ступор прерасна в гняв. Започнаха декларации, решения на партийните организации, на областните съвети. Най-притеснителното, което не съм споделяла. Започнаха членове и цели ОПО-та да връщат партийни книжки. Това ме стресира. Няколко структури от страна, членове в софийската организация“, допълни Нинова.

Тя определи отношенията си с лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) като ”сложни” и коментира, че съпротивата срещу нея се дължи на хората, които са останали извън ръководните постове заради промените, които е направила, а не на идеологически разлики.

Тя посочи, че партийната субсидия трябва да се намали, но не и до един лев. Според нея, ако това се случи, ще се стигне до ”диктатура на една партия”.

По-късно тя се обърна и към членовете на БСП, които са я подкрепили с "позицията си по отношение на случващото се в БСП". "Върнахте ми надеждата, че с вас можем да направим промяната в България. Продължаваме заедно. Приемете моето уважение, социалисти", написа тя във Фейсбук.

Споделяне

Още по темата

Още от България