Корнелия Нинова поиска и получи подкрепа от структурите на БСП

"Продължаваме напред" е посланието на партийния лидер към актива

снимка БГНЕС

Над 200 общински и областни председатели са подкрепили решението на Корнелия Нинова да остане начело на партията въпреки слабия изборен резултат. Това става ясно от съобщение на партийната централа след проведените срещи с лидерите на местните структури на БСП.

"Предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление", смятат голяма част от местните лидери на партията, цитирани от пресцентъра на "Позитано 20".

"Претърпяхме загуба, ще поправим грешките и продължаваме", каза Нинова пред местните лидери на БСП. Тя е щастлива да види, че "няма униние" в партията.

"Благодаря, че сме заедно, за да чуя вашето мнение и мнението на членовете, които представлявате преди да вземем важни решения по ключови за БСП и за България въпроси", допълни лидерът.

През септември Корнелия Нинова спечели 80% от гласовете в първите преки избори за лидер на БСП. Неин единствен конкурент бе Кирил Добрев, който сега пак иска оставката на Нинова.

По инициатива на Нинова и предизборния щаб са се провели разговори с над 200 общински и областни председатели на партията от цялата страна. Обсъдени са били причините за загубата на изборите и отговорността за тях. Позицията на над 200 организации е, че председателят на БСП не трябва да подава оставка и че подкрепят водената политика.

Единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка и то с уговорката, че то не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в лично качество, а не като партийна позиция, е поставил и председателят на БСП-Якоруда.

Общинските и областни председатели призовават говорителите, които изразяват лични мнения в медиите, да го правят на партийни форуми и да не вредят на партията в този ключов за нея и за държавата момент.

"Организациите не считат, че в момента трябва да се свиква Конгрес на БСП. Направен е критичен анализ за причините за загубата и грешките както на национално, така и на местно ниво", съобщи пресцентърът на БСП.

Корнелия Нинова ще запознае Националния съвет с позициите на структурите в страната.

Тя ги призова да не се допуска напрежение и конфликти. "Затворете противоречията. Следващите месеци са важни за нас и за България. В тази несигурна и непредсказуема обстановка ние трябва да стоим стабилно, да решаваме разумно и хладнокръвно", е посланието на Нинова на партийния актив.

В събота лидерът на БСП предложи подкрепа за съставяне на правителство с мандата на "Има такъв народ", а след това започнаха и разговорите със структурите на партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България