Корнелия Нинова поиска оставката на Георги Гергов

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова в интервю за БНТ за оставката на Георги Гергов, който е лидер на пловдивските социалисти. Нинова цитира писмо на Гергов, в което той поощрява действията на правителството, което е в разрез с политиката на БСП.

Миналата седмица Гергов поздрави правителството за мерките срещу коронавируса и критикува Корнелия Нинова, че исканията ѝ за изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента са опити да си направи реклама.

"Разбира се, че всеки има право на различно мнение. И последните четири години знаете какво се случва в БСП - всеки излиза, говори пред вас, пред медии това, което смята за правилно. Но с нюанса, че когато се съберат колективните органи на партията и вземат решение се гласува и оттам-нататък тези решения се спазват. Когато Национален съвет е вземал решение и Изпълнителното бюро са вземали решение, че в България трябва да функционира парламентарната република и трябва министър-председателят, който и да е той да се отчита пред парламента, и г-н Гергов е гласувал за тези решения, то да излезеш и да кажеш премиерът трябва да се отчита на пресконференция и БСП за какво свикват парламента да ни губят времето, вече е нещо съвсем различно", каза Нинова.

"Това не е различно мнение. Ако има достойнство, е време сам да си взема решение", добави Нинова.

Корнелия Нинова заяви, че след 9 май, когато изтича мандата на ръководството на БСП, то ще продължи да действа до прекия избор на нов лидер. Процедурата ще бъде отново задвижена след отмяна на извънредното положение.

Споделяне

Още по темата

Още от България