Корнелия Нинова: Участието на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов

Корнелия Нинова, сн. БГНЕС

Участието на БСП в служебния кабинет е само Янаки Стоилов. Несериозно е ГЕРБ да твърди, че БСП е вкарана през задния вход във властта. Това заяви пред БНР в неделя лидерката на БСП. Тя добави, че има и заместник-министри на ГЕРБ в различни ведомства.

Според Нинова Стоилов не е станал служебен министър на правосъдието с програмата на БСП, за да прави реформа на правосъдната система.

"Янаки Стоилов ще се справи с работата, защото има качествата да го направи, но не смятам това да се използва в предизборната кампания на БСП като аргумент", коментира Нинова и уточни, че БСП ще се яви със същата програма на предстоящите предсрочни избори на 11 юли.

"Ще работим за това да се покажем като управленска алтернатива. "Има такъв народ" беше емоционален избор, но не са управленска алтернатива", посочи лидерката на левицата и припомни, че позицията им в 45-ия парламент е била да се състави временен кабинет на ИТН с няколко приоритета - спешни социални мерки, Плана за възстановяване и ревизия на управлението на Бойко Борисов. Но по думите ѝ в партията на Слави Трифонов не са имали "нито готовност, нито потенциал, нито желание" да направят това.

Нинова определи като логични и наложителни промените в институциите, които направи служебното правителство.

"НАП и Агенция "Митници" работеха като чадър и като инструмент за натиск", каза тя и уточни, че смените на ръководителите им са разбираеми, защото от тези институции зависи събираемостта на средствата.

В БСП е започнал процесът по номинации за листите за предсрочните избори, вероятна ще има персонални промени, съобщи тя и добави, че на 22-ри май на Национален съвет на БСП ще предложи нов състав на Изпълнителното бюро.

" Да работим така, че да спечелим! Ако тръгваме на битка, за да сме трети, това е обречено", каза Нинова.

Споделяне

Още по темата

Още от България