Корнелия Нинова заведе дело за клевета срещу земеделския министър

Депутатът от левицата Корнелия Нинова е завела дело за клевета срещу земеделския министър Мирослав Найденов, съобщи самата тя в сряда. Повод за това стана сигнал на БСП до прокуратурата за афери с търговете за дървесина.

Впоследствие Найденов директно обвини Нинова, че го атакува, защото е получавала комисионни от прекратени от него корупционни схеми. По думите на Нинова случаят е пример за това как правителството опитва да оправдае некадърността си.

"Всеки оттук нататък от управляващите, който клевети, ще трябва да носи наказателна отговорност за това. Клеветиш – отиваш на съд", коментира депутатът. Още на 17 февруари Нинова обяви, че ще заведе дело срещу министъра.

"Тях хората ги свързват със заменките, затова и ЕК ни заплашва с огромни санкции. Каквото и да говорят обществото взе решение, а мен ме интересува тяхното мнение, затова днес искам да чуя хората, които мъкнат трупите от гората, а не БСП или тези, които никога не са стъпвали там", контрира по-късно Найденов.

По думите му в БСП нямали моралното право да го нападат заради безчинствата в горите по време на тяхното управление, когато бил водещ принципа "заплата малка – гора голяма".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?