Короната на Мис България бе отнета заради манипулиран вот

Ина Манчева (вляво) и Габриела Василева.

Заради манипулиран вот короната на избраната в събота за Мис България 2012 Ина Манчева бе отнета и дадена на нейната първа подгласничка Габриела Василева. Обратът бе обявен в четвъртък в предаването на Николай Бареков по ТВ7 от председателя на журито Стойчо Керев и Емил Кошлуков, който е един от организаторите на конкурса чрез продуцентската къща No Frame Media.

Организаторите обявиха, че Ина Манчева е спечелила с гласа на публиката, който носи три точки, но направената в последствие проверка показала, че гласуването в Интернет е било манипулирано. Според организаторите от над 3000 гласа за Ина Манчева около 2000 са получени с манипулация. Освен това вотът за нея се активизирал след 19-ти април. Дотогава тя била далеч по-назад в класирането.

 

Като се изключи вотът на публиката подгласничката на Манчева Габриела Василева я изпреварва с една точка и затова е било решено короната да бъде дадена на нея.

 

“Това е много грозна постъпка спрямо тези красиви момичета. Ние заставаме изцяло зад тях“, коментира Стойчо Керев.

 

Кошлуков от своя страна призна, че случилото се е грешка на организаторите и затова от следващата година гласуването на публиката ще спира два дни преди финала, за да има време да се проверят гласовете.

 

“Това накърнява достойнството ми по някакъв начин, защото аз бях обявена за мис България преди пет дни и единственото, за което съжалявам всъщност е, че аз съм на 17 години и в такава възраст успях да видя как всъщност можеш да бъдеш измамен“, коментира Манчева, която е от Враца и учи в тамошната Природо-математическа гимназия..

 

Тя посочи, че се чувства обидена и смята, че вотът е трябвало да се проследи доста по-рано, защото в момента излиза жертва. Водещият Николай Бареков обаче я утеши с думите: “Дай боже всеки да е жертва на такива обстоятелства – от първи да стане втори. Има значително по-страшни неща в българското общество“.

 

Манчева пожела успех на подгласничката си Габриела Василева, на която предаде короната.

 

От своя страна Василева заяви: "Объркана съм и не знам как да реагирам. Но съм сигурна, че с Ина ще останем приятелки и ще си помагаме в каузите, в които участваме. Разбирам, че ѝ е много тежко. Сигурна съм, че ще се справя и ще се посветя напълно на каузата".

 

Новата "Мис България 2012" е родена в Бяла Слатина. Учи в УНСС и работи в дискотека. Би дала всичко за майка си. Обича животните, танците, моторите и забавленията с приятели.

 

Тя ще представя България на конкурса Мис Свят в Китай.

 

Конкурсът “Мис България" за втори път се организира от продуцентска къща No frame media. Компанията е притежател на правата за конкурса за 2011, 2012 и 2013 година.

Споделяне

Още от