Кошлуков е закрил отдел "Връзки с обществеността" в БНТ

Кошлуков е закрил отдел "Връзки с обществеността" в БНТ

Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков продължава с кадровите промени в БНТ.

Сега той е закрил отдел "Възки с обществеността" в БНТ, в който работеха трима служители. Стаите им са били запечатани днес. Отделът е част от дирекция "Маркетинг и комуникации".

Емил Кошлуков възнамерявал да възложи тяхната дейност на външна фирма, съобщава "Сега" позовавйки се на неофициална информация.

Началник на отдел "Връзки с обществеността" беше Силвия Симова. Тя е сестра на бившия криминален репортер на телевизията Явор Симов. Той беше конкурент на Кошлуков в наскоро приключилия конкурс за шеф на "Сан Стефано" 29. Симов също е щатен служител на БНТ и ръководи отдел "Обществени поръчки".

Една от първите персонални рокади, които Кошлуков предприе, след като бе назначен за изпълнителен директор на обществената телевизия, бе да отстрани шефа на дирекция "Информация" Уляна Пръмова. Тя бе уволнена във вторник, ден след завръщането си от отпуск. На нейно място е назначена Мариела Драголова, която досега бе изпълнителен продуцент на предаването "Още от деня", на което доскоро самият Кошлуков беше водещ.

Отстранени са още програмният директор на четирите канала на телевизията Надя Костова и програмния директор на БНТ2 Геновева Момчева.

В БНТ смятат, че уволненията ще продължат и че в телевизията ще започнат да идват хора от други медии.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество