Кошлуков и Севлиевски да станат шефове в ПГ на НДСВ, предлага Милчев

Може би е правилно хора като Емил Кошлуков, Мирослав Севлиевски, Тошо Пейков и други, които имат инакомислено мнение, да бъдат включени в ръководството на парламентарната група, след като искат да бъдат част от ръководството, за да започнат да работят с нея така, както изисква правилникът, заяви царският депутат Кирил Милчев пред Радио "Свободна Европа".

От днешното интервю на колегата си Емил Кошлуков пред "Труд" той за пръв път научил, че шефът на ПГ на НДСВ Пламен Панайотов е искал да стане главен прокурор. Милчев декларира, че още на първото заседание на ПГ ще помоли Кошлуков да изясни какво е искал да каже, защото не било редно да се хвърлят такива обвинения към колеги, и то в момент, когато групата вървяла към консолидация.

Пред "Труд" Кошлуков обяснява :" Пламен Панайотов много искаше да стане главен прокурор. Целта да се клати Филчев е да се намери място за групата около Пламен Панайотов, защото след следващите парламентарни избори те ще се аут от политиката".

"Аз приемам това изявление като констатация за неуспешния ход досега на съдебната реформа. Иначе кой какви амбиции лични или други има, вече не мога да коментирам", подкрепи думите на Кошлуков колегата му Борислав Цеков.Той каза, че част от ръководния на НДСВ са "юристи, преподаватели, доценти" и било нормално те да имат и амбиции да вземат участие в съдебната власт.

Цеков хвърли вината за върнатите от Конституционния съд 44 поправки в закона за съдебната власт на т.нар. юридическо лоби в НДСВ, около ръководството на групата. "Естествено, като лидер на парламентарната група, Пламен Панайотов носи отговорност за всички политически действия. Всеки според мястото, което заема, носи такава отговорност. Така че, говорейки за продължаването на съдебната реформа, нормално е все пак да дадем една оценка на това какво се случи досега именно в тази област, а досега НДСВ не върви добре", смята Цеков.

Той е на мнение, че напрежението заради "някои неуместни, неумели действия от страна на екипа на правосъдното министерство, на НДСВ като политическа сила" ще бъдат преодолени през новата година "само в рамките на един ясен и конструктивен диалог между институциите".

"Ако НДСВ не осъществи обрат в начина, по който функционира, и то в рамките на следващите няколко месеца, аз не съм оптимист за бъдещето на НДСВ като политическа сила", допълни депутатът от НДСВ Борислав Цеков пред радио "Свободна Европа".

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?