Кошлуков преизбран за лидер на "Новото време"

"Новото време" настоява за обединение зад принципите и идеите за реформа на политическия модел, което е истинската основа за дясно демократично единство и успех. Това е записано в декларация, приета на приключилия в неделя Национален конгрес на партията, която преизбра Емил Кошлуков за свой лидер.

Преговаряме с всички десноцентристки сили и се надяваме следващите седмици да предложим на колегите си календар за разговорите, каза Кошлуков на пресконференция след форума. 

Конгресът изрично ни забрани преговори с БСП, НДСВ, ДПС и "Атака", посочи той. Досега не сме видели дясна политика от БНД, коментира още Кошлуков.

БНД се отцепи от НДСВ преди година, както преди това направи "Новото време".

"Новото време" се обяви за провеждане на европейските и националните избори в един и същи ден.

Според Кошлуков обединението на десните формации става все по-възможно. Смятаме, че десницата ще успее да излъчи достатъчно голяма група и заедно с ГЕРБ да състави самостоятелно, стабилно правителство, заяви Кошлуков. Според него десницата може да има поне 30-40 депутати, които ще бъдат достатъчни заедно с ГЕРБ да формират повече от 120 души мнозинство и сравнително стабилно да
подкрепят кабинета.

Тройната коалиция ще изкара мандата си, нямаме основание да смятаме, че НДСВ ще напусне коалицията, каза Кошлуков в отговор на репортерски въпрос.

В декларация "Новото време" препотвърждава позицията си за цялостна промяна на политическата инфраструктура на страната, настоявайки за реформа в избирателната система, за въвеждане на референдумите, за прозрачно финансиране на политиката и за отчетност на управлението.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?