Кошлуков уволни шефката на новините на БНТ

Уляна Пръмова, снимката е архивна

Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е предприел кадрови промени. Уволнил е шефката на Дирекция "Информация" Уляна Пръмова, която е дългогодишен кадър на БНТ и за последно бе назначена на ръководния пост от предишния директор на обществената медия Константин Каменаров. На нейно място Кошлуков е сложил  Мариела Драголова, която беше изпълнителен продуцент на актуалното политическо предаване "Още от деня", на което Кошлуков бе водещ, докато беше програмен директор на БНТ1, съобщи "Клуб Z" .

Източници на Mediapool потвърдиха рокадите, които обхващат и други ръководни длъжности.

Кошлуков е сменил още програмния директор на БНТ Надя Костова и директорката на БНТ2 Геновева Момчева. Надя Костова отговаряше за програмите на четирите канала на обществената медия - БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят.

Докато беше и.д. генерален директор на БНТ, Кошлуков обяви, че обществената телевизия е в практически фалит и причина за това били скъпи и ненужни според него филми и външни продукции, договорени в мандата на Каменаров. В изявлението си пред СЕМ Кошлуков се разграничи от тези решения, въпреки че отговаряше за програмата на най-гледания канал на БНТ. Той обясни, че когато е станал програмен директор на БНТ1, Надя Костова вече е била назначена за програмен директор за всички канали и той нямал думата за филмите и предаванията.

По време на същото изслушване Надя Костова обяви, че подава оставка, но не се разбра дали официално е направила това.

И Кошлуков, и Костова са бивши кадри на финансираната от КТБ телевизия ТВ 7, която фалира малко след банката. Каменаров привлече и други нейни кадри на отговорни постове в БНТ.

Споделяне

Още от България