Кошлуков заплашван от шефа на Общинския съвет в Стара Загора

Председателят на Общинския съвет на Стара Загора Антон Андронов бе задържан в изтрезвителя, след като полицията го арестува снощи по обвинение на депутата Емил Кошлуков, че го е заплашвал по телефона.

"Кошлуков, защо клатиш държавата?!", била една от многократните заплахи, съобщи депутатът и лидер на партия Новото време. Андронов бил засечен като източник на заплахите от МВР, след като Кошлуков се обадил на главния секретар на вътрешното министерство Бойко Борисов да се оплаче.

"Кошлуков ми се обади лично, беше много притеснен... До 12 часа (бел.ред. - полунощ) локализирахме мястото, човека е задържан, мисля, че е употребил алкохол", коментира ген. Борисов в петък сутринта пред Нова телевизия.

Той уточни, че МВР няма представа за съдържанието на разговорите между Андронов и Кошлуков.

Емил Кошлуков допусна, че Андронов е бил в нетрезво състояние, което го е заплашвал, но подчерта, че е недопустимо една публична личност да се държи по толкова недостоен начин.

Директорът на РДВР Стара Загора ген. Тончо Михайлов уточни, че общинският шеф е задържан снощи в 23 ч. в центъра на глада, след като е отправил над 40 анонимни заплахи за живота и обидни квалификации към Емил Кошлуков. Срещу него е образувано полицейско производство по член 144 от Наказателния кодекс.

Андронов е разкрит за близо час. Той е използвал два мобилни телефона - единият на община Стара Загора, а вторият на фирма "Пресков". По време на задържането не е оказал съпротива и е направил пълни самопризнания.

Тридесет минути след полунощ Андронов е отведен в спешния център в Стара Загора, където първоначално е отказал да даде кръвна проба. В 1 ч. е преместен в градския изтрезвител. Дрегерът в изтрезвителното е показал 1.7 промила алкохол в кръвта пет часа след инцидента.

43-годишният адвокат по професия е бивш лидер на СДС в Стара Загора, бивш кмет на града, избран с листата на СДС, уточнява БТА. В сегашния Общински съвет влезе с листата на партия "Клуб на работодателя".

Постъпката му е непристойна и СДС сваля политическото си доверие от него, обяви на спешен брифинг общинският лидер на партията д-р Стефан Радев. Той поясни, че сините ще поискат оставката на Антон Андронов като председател на общинския съвет, какъвто стана и с техните гласове, и като общински съветник.

Готов съм да се извиня на депутата Емил Кошлуков, но не съм го обиждал по телефона, обяви пред медиите председателя на Общинския съвет, след като в петък бе пуснат от изтрезвителя.

По думите му, вчера през деня той на три пъти направил опити да разговаря с депутата, но Кошлуков е отказвал. Настоявах за разговор с него, защото смятам, че вотът на недоверие е вреден преди парламентарните избори. Не познавам Кошлуков лично, каза Андронов.

Според неговите обяснения, преди да телефонира на Кошлуков е изпил само две питиета вкъщи, а после още едно по време на първия разговор с полицията.

Споделяне

Още от България