Кошлуковият клуб "6 април" ще се представя на премиера

Царските депутатите от дискусионния клуб "6 април" ще запознаят премиера с инициативата си преди да се учредят официалното. Това съобщи в четвъртък народният представител Румяна Георгиева.

Идеолози на клуба са депутатът Емил Кошлуков и колегите му от кръга "Брилянтин" Мирослав Севлиевски и Борислав Цеков, които са критично настроени към шефа на ПГ на НДСВ Пламен Панайотов и т.нар. юридическо лоби в партията. Инициативата бе огласена преди около месец, когато шест депутати от НДСВ напуснаха групата и заедно с други бивши свои колеги учредиха парламентарната група НИЕ.

Официално обявената цел на клуба е да обсъжда инициативите, необходими за изпълнението на предизборната програма на НДСВ и да съветва премиера.

Най-вероятно именно заради срещата с министър - председателя клубът ще бъде учреден следващата седмица, стана ясно от думите на Румяна Георгиева. Тя добави също, че според нея няма нужда от официализиране на инициативата. "Неформални срещи имаше и досега, не мисля, че има нужда да се учредяваме", каза тя.

Датата 6 април е сакрална на НДСВ. На този ден преди две години Симеон обяви създаването на движението, а на 6 април 2002 г. то стана партия.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?