Костадин Паскалев: Велчев нанася голям удар на премиера

Велчев ще остане на поста си, в държавата се разиграва поредният сапунен сериал, коментира президентският съветник и бившият вицепремиер в кабинета на Сакскобургготски Костадин Паскалев.

Може би самият Велчев е изненадан от огласяването на оставката му, която е трябвало да остане като информация само за ръководството на парламентарните групи на НДСВ и ДПС и на премиера, посочи Паскалев.

Според него финансовият министър нанася голям удар срещу премиера с този акт, който той окачестви като "опит за поставяне на място на непослушните министри", а не като действителна оставка.

Ако сега не започне дебат за политиката на държавата в момента и перспективата на тази политика за членството ни в ЕС, подадената оставка на министър Велчев ще се приеме като за опит за извиване на ръце на министри от кабинета и на представители на НДСВ и ДПС, смята Костадин Паскалев.

"Смятам, че до момента управлението на наличния финансов ресурс не е ефективно", заяви още Паскалев. Той постави въпросът кое налага капиталовите разходи на финансовото министерство да достигнат сума от около 200 млн. лева, при условие, че в други министерства, които би трябвало да развиват инвестиционна политика тези ресурси са значително по-малки.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?