Костов: Готови сме да отидем на изборите и в коалиция, и самостоятелно

Ако БЗНС - НС, Демократическата партия и БСДП не приемат поканата на Демократи за силна България (ДСБ) за съвместно участие на изборите, ДСБ ще се явят самостоятелно. Това заяви в Добрич лидерът на партията Иван Костов. Той добави, че партията е отправила покана към трите политически сили за възстановяване на коалиция ОДС, но дали те ще приемат поканата, не зависи от ДСБ.

Готови сме да участваме в коалиция заедно с партньори, с които имаме еднакви принципи, цели, ценности и еднакви политически противници, каза Иван Костов.

ДСБ ще реши на национално събрание в началото на март дали ще се коалира или ще участва със самостоятелна кандидат-депутатска листа в изборите, съобщи Костов.

Желаната от ДСБ коалиция на практика зависи от решението на БЗНС - НС, който получи оферти за коалиция и от ССД на Стефан Софиянски и от СДС. Очаква се в средата на януари земеделците на Анастасия Мозер да обсъждат коалиционната си политика, но е възможно да не се стигне до решение поради съществуващите разногласия в ръководството.

Пред журналисти в Добрич Костов повтори, че ако се преодолее кризата в дясното пространство, след изборите няма да има управление на левицата или на левия център.

Областното събрание на ДСБ в Добрич избра за свой регионален координатор 36-годишния бизнесмен Венцеслав Тодоров.

Споделяне

Още от България