Костов: Многополюсното управление не означава и безрезултатно, тип "Беров"

В България отдавна няма двуполюсен модел на управление, 5 политически формации влязоха в досегашното Народно събрание. Така Иван Костов коментира в отговор на журналистически въпрос думите на Ахмед Доган отпреди няколко дни, че чрез движението "Симеон Втори" предстои разбиване на двуполюсния политически модел в страната.
Костов заяви, че е категорично против, ако в изказването си Доган има предвид многополюсното безрезултатно управление на България по време на правителството на Любен Беров. В този смисъл идеите на Доган не вещаят нищо добро, смята Костов.
Има политическо единство по най-съществените въпроси за външната политика, националната сигурност, членството в НАТО, икономическата и финансова стабилност, които са основите за приобщаването ни към обединена Европа, подчерта премиерът в Русе.

Както е ясно, че Симеон е роден престолонаследник, така е ясно, че България има своя политическа конституционна система, която е достатъчно и необходимо условие за
изграждане на благосъстоятелността и демократизацията на страната и за
приобщаването ѝ към Европейския съюз, отговори отново на журналистически въпрос Костов по повод изявлението на Симеон Втори в Русе. Според министър-председателят вероятно националното движение "Симеон Втори" ще бъде регистрирано за изборите.

Споделяне

Още от България