Костов: Не сменяйте работата си по време на криза, защото последният назначен е първият уволнен

Не сменяйте работата си по време на криза, защото последният назначен е първият уволнен. Този съвет отправи към студентите от Великотърновския университет "Св.св.Кирил и Методий" лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов, предаде БТА.

В сряда той изнесе пред академичната общност публична лекция на тема "Икономическата криза и реформите в Република България".

Според Костов по време на криза всеки трябва да се доказва на работното място и всяко свободно време трябва да се използва за повишаване на професионалната квалификация или за придобиване на допълнителни умения.

В период на икономическа криза човек трябва да е готов да реагира едновременно на множество предизвикателства, каза още бившият премиер.

Свитото потребление и реалното увеличение на банковите депозити са доказателство, че голяма част от българските домакинства правилно се ориентират в кризата като заделят "бели пари", за "черните дни", които виждат около себе си, коментира Костов.

По неговите думи след 18 месеца рецесия, кризата в България придобива бюджетни измерения и е необходимо политическо решение на въпроса, който надвисва като "Дамоклев меч", защото парите в държавата стават все по-малко.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?