Костов предупреди за политически разминавания в "Демократична България"

Според него руската пропаганда разпространява тезите за предстояща световна война

Костов предупреди за политически разминавания в "Демократична България"

Новото политическо обединение "Демократична България", което събра заедно "Да, България", ДСБ и "Зелените", е съставено от партии, част от които имат политически разминавания. Това коментира в събота създателят на ДСБ и бивш премиер Иван Костов пред Дарик радио.

Като пример за политически разминавания той даде позициите на основаната от него партия ДСБ и "Зелените" по някои теми.

"Зелените" атакуват точно концесиите, които ние сме дали. Атакуват частната собственост и частната инициатива. Като "Обединени патриоти" са, където едните са с Кремъл, другите против. Политика все пак се прави с компромис", каза още Костов.

По повод въздушните удари на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия Костов заяви, че това не е начало на по-мащабен конфликт.

По думите му руската пропагандна машина разпространява тезите за предстояща световна война, което е напълно несъстоятелно, но това е начин да се всява страх.
Според него много са причините да се смята, че риск от голям военен конфликт не съществува.

Костов каза, че целта на ударите е да се унищожи възможността на Дамаск да произвежда химическо оръжие.

Той коментира още, че с позицията си да не изгони нито един руски дипломат в знак на солидарност с Великобритания, която обвини Русия за отравянето на двойния агент Сергей Скрипал, България може само да отдалечи страната от влизането в Шенген и в еврозоната.

По думите му в Европа мисленето е много по-различно от това тук и затова обществото трябвало да "трансформира част от разбиранията си". Като пример затова посочи Истанбулската конвенция.

"Когато не се ратифицира конвенцията, към Народното събрание се проявява огромно подозрение, че не е адекватно с ценностите на Европейския съюз", уточни Костов.

Споделяне

Още по темата

Още от България