Костов: Управляващите са се изместили силно вляво

Костов: Управляващите са се изместили силно вляво
Бюджетът за догодина се атакува от политическия център, вътре влязоха всички на практика, и това означава че ГЕРБ се е изместил силно вляво. Това коментира лидерът на ДСБ и съпредседател на "Синята коалиция" Иван Костов пред БНР В неделя.

Той обясни, че неговата партия не може да подкрепи намерението на правителството да увеличи с 1.8 пункта осигурителната вноска, тъй като на практика парите, които ще плащат работодателите и самоосигуряващите се, ще са с 10-11 на сто повече. Освен това така ще се отнеме възможността на бизнеса да е маневрен в условията на криза, смята Костов.

Той обясни, че вече политиките, които предлага правителството, са ясни, но отношението на десните ще бъде обсъдено във вторник на заседание на парламентарната група. Вероятно тогава или седмица по-късно ще стане ясно и как ще гласуват от "Синята коалиция" по бюджета в парламента.

"Няма реформи и мерки срещу кризата - това се вижда веднага", каза още Костов.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира, че Иван Костов говори като БСП, защото нападките им към бюджета за следващата година са едни и същи. Председателят на ДСБ от своя страна отвърна, че “се е преобърнал политическият диалог и той вече се води с подкрепящите политически сили в името на определени политики.

“Ако той беше воден с нас, със сигурност щяхме да напреднем много повече и във взаимното разбиране, и в приемането на мотивите на едната, на другата страна и нищо чудно да бяхме сближили позициите“, коментира Костов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?