Ковачева пратена спешно в Петрич да разглежда сграда за съда

Ковачева пратена спешно в Петрич да разглежда сграда за съда

Правосъдният министър Диана Ковачева е изпратена по спешност следващата седмица в Петрич да оглежда сграда, конфискувана от НАП, за да може да прецени премиерът Бойко Борисов дали да я предостави за ползване на местните районни съд и прокуратура.

Това става ясно от стенограмата от последното правителствено заседание в сряда, публикувана на сайта на Министверския съвет.

Заръката от премиера става по време на обсъждане на точка от дневния ред, с която се предлага Ковачева да бъде упълномощена да закупи недвижим имот от името на държавата за нуждите на петричките магистрати.

"Проблемът със съдебната сграда в гр. Петрич, в която на практика се намират в момента Районният съд и Районната прокуратура, от години съществува, тъй като условията в тази сграда са много лоши, те не отговарят на изискванията на ХЕИ, за пожарна безопасност, на условията за съхраняване на архиви. В едно помещение там работят средно по шестима съдии", мотивира се правосъдният министър.

Веднага след това обаче тя е репликирана от зам.-финансовият си колега Владислав Горанов, който информира Борисов, че още в края на 2011 г. от НАП са изготвили предложение "за предоставяне на недвижим имот, придобит от държавата в производство по несъстоятелност на "Бизнесбанк" АД".

"Аз нямам такава информация", заявява Ковачева, след което Горанов я контрира за втори път с уточнението: "Вашето писмо е №1200-120/11 от 27 февруари 2012 г., подписано от Вас, госпожо Ковачева!?"

"Ковачева, точката я оттегляме. Днес още отиваш в Петрич, свържи се Горанов, с местните шефове на НАП, с ключовете да отидат да разгледат сградата, да видят в какво състояние е, да им предоставим на съда тази сграда. Ако трябва вътре да я реконструираме нещо или да я дооборудваме – тогава да. Още днес и за другата сряда да ми се докладва", слага точка на разговора премиерът.

Споделяне

Още от България