Ковачки очаква "Напред" да има двама депутати в ЕП и 30 в НС

Ковачки очаква "Напред" да има двама депутати в ЕП и 30 в НС

Бизнесменът Христо Ковачки смята, че коалицията "Напред", създаваща се около неговата партия "Лидер", на предстоящите избори ще спечели две места в Европейския парламент и около 30 в Народното събрание.

Пред представители на бизнеса в Ямбол Ковачки съобщи, че водач на листата на коалицията за евродепутати ще бъде Любен Дилов.

Председателят на "Лидер" Кънчо Филипов каза, че от коалиция "Напред" са разговаряли с представители на всички партии в дясното пространство и в центъра за изработване на национални приоритети, а не за разширяване на предизборната коалиция, но без успех. Въпреки това коалицията оставала отворена за нови дясноориентирани партии.

На въпрос за евентуална следизборна коалиция на "Напред" с БСП и ДПС, Филипов отговори, че преди да станат ясни резултатите от изборите, не може да се каже с кои партии ще се коалират.

Никакви възможности не трябва да се изключват, заяви той, като допълни, че неговите очаквания са за спечелването между 6 и 10 на сто от подадените гласове на изборите.

Ковачки, който от миналата есен е разследван за крупни данъчни измами, съобщи още, че партия "Лидер" има намерение да създаде Българска индустриална камара на 21 май.

В камарата ще членуват малки и средни фирми, както и представители на едрия бизнес. Целта на сдружението е да помага за справянето с икономическата криза и да създава преки контакти с бизнеса на други страни, допълни Ковачки, цитиран от БТА.

Споделяне

Още от България