"Ковид маса" за ресторантите в Италия

"Ковид маса" за ресторантите в Италия

Италиански интериорен дизайнер измисли идеалната маса за ресторанти, след като Италия излезе от изолацията заради коронавируса и ресторантите в страната отворят отново врати, пише в. "Република".

Проектът е дело на Антонио Де Маринис и масата е наречена "Ковид маса". На нея сътрапезниците ще бъдат разделени от стъкла. Проектът напомня до известна степен предложен от други специалисти проект с плексигласови кубове за плажовете в Италия.

Предложението на Де Маринис обаче си навлече редица критики. Във социалните мрежи мнозина се запитаха как ще се приложи то за по-малки ресторанти. Според някои заради стъклените прегради по масите няма да има място дори за хляба. Трети смятат, че с тези стъкла сътрапезниците ще са като в стаи за свиждания в затворите, където затворникът и посетителят са отделени от стъкло. Други се чудят как ще се вдига тост и ще се чукат хората с чаши в тези условия.

Иначе Де Маринис предлага и още едно нововъведение в ресторантите - устройство, наподобяващо турникет на входа, което да измерва температурата и да не допуска в ресторантите хора с над 37,5 градуса.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус