Италиански интериорен дизайнер измисли идеалната маса за ресторанти, след като Италия излезе от изолацията заради коронавируса и ресторантите в страната отворят отново врати, пише в. "Република".
Проектът е дело на Антонио Де Маринис и масата е наречена "Ковид маса". На нея сътрапезниците ще бъдат разделени от стъкла. Проектът напомня до известна степен предложен от други специалисти проект с плексигласови кубове за плажовете в Италия.
Предложението на Де Маринис обаче си навлече редица критики. Във социалните мрежи мнозина се запитаха как ще се приложи то за по-малки ресторанти. Според някои заради стъклените прегради по масите няма да има място дори за хляба. Трети смятат, че с тези стъкла сътрапезниците ще са като в стаи за свиждания в затворите, където затворникът и посетителят са отделени от стъкло. Други се чудят как ще се вдига тост и ще се чукат хората с чаши в тези условия.
Иначе Де Маринис предлага и още едно нововъведение в ресторантите - устройство, наподобяващо турникет на входа, което да измерва температурата и да не допуска в ресторантите хора с над 37,5 градуса.
Ключови думи
За честна и независима журналистика
Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.
1 коментар
Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.
Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.
Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg
Прочетете нашите правила за участие във форумите.
За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.
И ВСЕ ПАК вируса си ТРЪГВА ОТ ЕВРОПА!