Съдържание от Fashion Days

Коя е перфектната обувка за лятото?

Обичайно отбелязваме началото на топлия сезон с детокс за тялото и детокс на гардероба. Старите, поизносени или поомръзнали дрехи заделяме настрана за дарения, подарък и рециклиране. И освобождаваме място за новите свежи находки, които се задават на модния хоризонт. Отделете си време за тази освежаваща чистка на гардероба.

Как да организираме процеса

Първо сортирайте дрехите, които още ви носят радост и искате да запазите. По-лесно след това ще отделите онези, които повече няма да облечете и отдавна си чакат реда да напуснат личната ви колекция. След това разделете тези, които ще носите, по сезони и материя – по-топли за есента и зимата и по-леки за пролетта и лятото.

Подредете гардероба и поставете подходящите за сезона дрехи на по-удобна и лесна за достигане позиция по рафтове и закачалки.

Отделете закачалка за онези модели и материи, които по-лесно се мачкат – рокли, ризи, сака. Внимавайте с тези, които могат да се деформират, ако са прекалено притиснати между други. За обувките важи същото – пазете любимите си дамски сандали, боти и обувки в кутиите им добре уплътнени с пълнеж или хартия, за да не загубят формата си.

Отделете специално отделно пространство за финото бельо, препоръчително е да го пазите в копринени или сатенени торбички.

Какво ново да добавим в гардероба

Когато веднъж вече всичко в гардероба е подредено по конец, е лесно да добавим всичко ново и необходимо за сезона. Чифт Converse е винаги добра идея – в нова или класическа разцветка. Отива на всичко от рокля до гащеризон, къси панталони и деним.

Свободните рокли са истинско съкровище в горещите дни. И лежерните и по-елегантните – нуждаем се от подходяща за всеки повод. Затова имаме поне по 3 за сезон.

Късите панталони са задължителни в багажа за ваканция. Новият бански винаги е удоволствие също. Подсигуряваме се с два, за да сме спокойни, че сме подготвени и за по-дълги воаяжи.

Удобните сандали също са добра инвестиция за лятото, многообразието в онлайн магазините ни помага да открием най-точните модели за нас. Спрямо стила и дизайните, които предпочитаме.

А след като приключим с подреждането и летния шопинг, спокойно можем да открием сезона. Спокойно и стилно!

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?