КПП-та спират достъпа на багери до община Несебър от 1 май

Четири контролно-пропускателни пункта (КПП) ще бъдат открити от 1 май на възлови пътища в курортната община Несебър във връзка с традиционната заповед за спирането на строежите от началото на летния сезон до 15 октомври, съобщиха от пресцентъра на общинския съвет в четвъртък. Пунктовете, които ще са разположени на кръговото кръстовище "Слънчев бряг-Несебър", в района на складовата база на "Слънчев бряг", на разклона за с. Тънково на обходен път Варна, Тънково, "Слънчев бряг" и в района на КПП-Кошарица, ще спират всякаква строителна техника.

За спазването на забраната, издадена от кмета на Несебър Магдалена Мандулева, общината се е обърнала за съдействие към Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас.

Предстои среща на Мандулева и председателя на Общинския съвет Димитър Янков със строителните предприемачи, на която ще се съгласуват действията по изпълнението на заповедта.

До 1 май недовършените строежи и строителни площадки трябва да бъдат замразени и обезопасени, както и да бъдат освободени и разчистени тротоарите и уличните платна около тях. До 15-и май строителите трябва да почистят и да възстановят засегнатите зелени площи около обектите си, се казва още в заповедта на Мандулева.

Споделяне

Още от България