Крадци обраха близо 2 млн. лева за пенсии от пощата в Хасково

Извършителите са прикрили следите си с белина и косми

Снимка: БГНЕС

Над 1 милион и 800 хиляди лева са били задигнати от сградата на Централната поща в Хасково рано сутринта в сряда, съобщиха от МВР.

Според предварителната информация сумата е била предназначена за пенсиите в региона. В тази връзка от "Български пощи" съобщиха, че изплащането им ще продължи по график в четвъртък.

Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата, уточни БНР, позовавайки се на полицейски източници.

Единственият охранител е бил неутрализиран, завързан и залят с белина, като след това извършителите демонтирали всички охранителни камери и са заличили следите си, разливайки почистващия препарат навсякъде и посипвайки с косми, с които се снабдили предварително от фризьорски салон.


Според източници от разследването обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата. Сигналът за инцидента е подаден в 4.30 часа от случаен минувач, който чул виковете на завързания охранител.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов. Полицията е започнала разпити на криминалния контингент, извършват се огледи. Пощата в Хасково ще остане затворена през целия ден.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?