Като фарс

Крадци почти отмъкнаха цял банкомат в София, мародери задигнаха телевизор от гробница

Крадци почти отмъкнаха цял банкомат в София, мародери задигнаха телевизор от гробница

Два дръзки обира са се случили късно в четвъртък и в петък през нощта на територията на страната. Първо в Катуница мародери са оплячкосали гробницата на брата на цар Киро – Ангел Илиев и са задигнали оттам LED телевизор. След това карък-обирджии не успяха да свият оборота на бензиностанция, а друг любител бе хванат, след като не обра трезор. В чевъртък полицаи са заловили и двама души, отрязали стълб от електрическата далекопреносна мрежа.

Няколко часа по-късно крадци са успели почти да отмъкнат цял банкомат от сграда в столичния квартал Манастирски ливади, използвайки джип и въжета.

Сигналът за кражбата на банкомата е подаден в полицията в 2.55 часа чрез дежурен на частен СОТ. Пристигналият патрул на охранителната фирма засякъл на адреса няколко души с лек автомобил, които обаче успели да се измъкнат. Малко по-късно на място дошли и криминалисти на близкото районното управление, които открили в близост изоставен микробус с натоварен в багажното отделение банкомат.

Проверката е установила, че банкоматът е завързан и изтеглен до микробуса с помощта на въже и джип. Два часа по-късно джипът, с който извършителите избягали, е открит опожарен на ул."Асен Йорданов".

Също толкова дързък, но успешен опит са направили крадците в Катуница, които са проникнали в гробницата на покойният брат на Кирил Рашков. Тялото му е положено в голяма гробница с размери 12 кв.м. преди три месеца.

Според традиция в ромския клан заможните починали се погребват в бетонни камери, които са напълно “обзаведени” за задгробния живот по подобие на египетските фараони и тракийските владетели.

Братът на ромския бос Кирил Рашков Ангел Илиев бил изпратен от този свят с LED телевизор, легло, стол, ракла, бюфет, прибори за хранене, както и с любимата му у алкохолна и безалкохолна напитка, поставени в бетонната гробница, където бил положен и саркофагът с тленните останки. Полицаите са установили, че саркофагът на Илиев е отварян, но тялото е вътре. От гробницата обаче липсва телевизорът.

Криминалната хроника продължава с друг неособено често срещан сюжет. Отпор на крадци оказал служител в бензиностанция в Стара Загора. Двама души с маски влезли в обекта, като единият с пистолет заплашил служителя да предаде оборота. 34-годишният С.П. обаче оказал съпротива и успял да запази парите до идването на полицията.

Полицаи от Русе са заловили след преследване двама мъже, рязали метален стълб от далекопреносната мрежа за високо напрежение.  Сигнал за случая бил подаден в четвъртък сутринта от полицай. Той пътувал по пътя Русе-Варна, когато видял двама мъже с лекотоварен автомобил, за които имал съмнение, че са извършили кражба в района на село Щръклево. Полицаят последвал автомобила. Когато униформеният се легитимирал, те побягнали.

Пристигналите в района полицаи заловили след преследване 32-годишният Д.Д. и с пет години по-малкия от него Г.Ф. Багажникът на колата им бил пълен с винкели, срязани с газова горелка от поваления метален електрически стълб.

И нещо по-тривиално. В Кърджали криминалисти са задържали маскиран мъж, който се опитал да ограби трезор в града. Това станало през нощта срещу петък.

Споделяне

Още по темата

Още от България