Край Кубрат полските пътища са по-добри от републиканската пътна мрежа

Сн. БГНЕС

Над 200 жители на Кубрат се включиха в неделя в протест заради разбитите пътища към Разград и Русе, предадоха БНР и бТВ. Те блокираха пътните отсечки Кубрат-Разград и Кубрат-Русе за няколко часа.

Протестираме заради лошото състояние на пътните отсечки и пресичаме шосето напречно, големи машини на пътя няма, това съобщи Недялка Кирилова, един от организаторите на протеста.

„Основните ни цели са незабавни мерки по пътищата Кубрат-Русе и Кубрат-Разград. Всяка пролет ни замазват очите с едни подобия на кърпежи, които после много лесно се разпиляват. Това го отчитат като ремонтна дейност. Няма маркировки, пътищата са в окаяно състояние. Искаме поне да заприличат на нещо до края на тази година“, каза Кирилова пред БНР.

Според протестиращите вече 30 години тези пътища не се ремонтират. Пред бТВ местни жители казаха, че харчат хиляди левове за ремонт на автомобилите си и че полските пътища в района са по-качествени от републиканската пътна мрежа там.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ в неделя разпространиха съобщение, в което се посочва, че за основния ремонт на двата участъка са необходими десетки милиони левове, с които в момента агенцията не разполага.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?