Край на плащането кеш за винетки за тирове на ГКПП-Капитан Андреево

Край на плащането кеш за винетки за тирове на ГКПП-Капитан Андреево

Водачите на товарните автомобили, минаващи през ГКПП-Капитан Андреево вече няма да могат да плащат в брой за пътни и винетни такси. От 8 часа на 1 юни вече това ще става само с банкави карти чрез ПОС-терминал на граничния пункт, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници" в петък.

Нововъведението трябва да ускори обработката на товарните превози, както и да пресече възможностите за корупция при плащането на винетните и пътните такси на ръка. самите превозвачи ще бъдат финансово облекчени, тъй като няма да им се налага да плащат такси на обслужващата ги банка за тегленето на пори или банкови преводи на дължимите суми.

Плащането може да бъде осъществено с дебитни и кредитни карти VISA, Visa Electron, V PAY, MasterCard, Maestro и Борика, издадени от доставчици на платежни услуги, опериращи на територията на Република България, участващи в платежната система с окончателност на сетълмента БОРИКА и издадени от финансови институции, опериращи в чужбина, уточняват от пресцентъра.

Както и досега, таксите ще се събират в евро за моторните превозни средства с чуждестранна регистрация, а за товарните автомобили с българска регистрация - в лева.

Организация по заплащане на пътните и винетни такси за товарни автомобили само чрез ПОС-терминал ще бъде въведена поетапно и на другите големи гранични пунктове на страната ни, допълниха от Агенция "Митници".

Споделяне

Още по темата

Още от България