На вълната на евроскептицизма преди изборите

Крайнодесните в Холандия направиха и анти-ЕС сайт

Херт Вилдерс

След като в началото на тази година холандската Партия на свобода (PVV) направи сайт за оплаквания срещу емигранти от Източна Европа, следващата инициатива е анти-ЕС сайт 

На сайта крайнодесните протестират срещу високите доходи на евродепутатите и комисарите, като наричат това заплащане "вулгарно". В допълнение Партията на свободата прокламира: "Нито стотинка повече от Холандия за Брюксел, докато тази перверзия продължава".

Посетителите на сайта могат да натиснат бутон в знак на съгласие с позицията на партията, като, според информацията, резултатите ще бъдат представени на премиера Марк Рюте и на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

Партията на свободата е известна в Холандия с антиислямската си позиция, силната си антиимиграционна риторика, а в последно време с евроскептичната си позиция.

Според Euobserver този сайт е началото на предизборната кампания, която се очаква да е съсредоточена около кризата в еврозоната.

Изборите ще са свързани само с едно нещо. ЕС: кой вярва в него още?" казва лидерът на Партията на свободата Херт Вилдерс във видеообръщение, цитиран от  Euobserver.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа