Крайслер с двоен спад на печалбите заради Мерцедес кар груп

Рязък спад в печалбите за четвъртото тримесечие на 2004 г. е отбелязала германо-американската автомобилна компания Даймлер Крайслер, предаде ОП, цитирана от БТА. Основната причина за влошените финансови резултати са проблемите на поделението за луксозни автомобили на компанията - Мерцедес кар груп.

Нетната печалба на Даймлер Крайслер за периода октомври - декември 2004 г. е била 526 млн. евро или 712 млн. долара. Понижението спрямо печалбата от 1,4 млрд. евро през същия период на 2003 г. е повече от двойно, въпреки отбелязаните в повече продажби за четвъртото тримесечие.

Този финансов резултат е най-вече следствие на буквално изпарилата се печалба на поделението Мерцедес кар груп. То бе засегнато от проблеми с качеството и слабия долар и печалбата му за четвъртото тримесечие на 2004 г. се е свило до едва 20 млн. евро спрямо 784 млн. евро за същия период от време на предходната година.

Работниците в поделението на Даймлер Крайслер в САЩ - Крайслер ще получат средно по 1500 щатски долара като част от печалбите за 2004 година, съобщи още компанията. На работещите във Форд ще бъдат изплатени по 600 долара, а на тези в Дженерал мотърс - по 195 долара.

Споделяне

Още от Бизнес