Нова сделка на онлайн пазара

Красен Кралев купи "Уеб Медиа Груп"

След преговори през последните дни между "Уеб Медия Груп" АД и президента на рекламна агенция "МАГ Адвъртайзинг" Красен Кралев е била сключила сделка, с която той е придобил контролния пакет акции на компанията, съобщи News.bg - сайт от портфолиото на купеното дружество. В него влизат още сайтовете topsport.bg, money.bg и други.

"От дълго време разглеждам възможности за разширяване на онлайн бизнеса си, търсех развитие за него и сделката е в тази посока. Със сайтовете от портфолиото на "Уеб Медия Груп" се допълваме много добре и мисля, че синергията ще бъде перфектна", коментира пред "Дневник" Красен Кралев.

Чрез "Алтернатив Медия Груп" ЕООД, в която е едноличен собственик, той притежава десет сайта, сред които "България утре" и шест регионални новинарски сайта с подобни имена - sofiautre.bg, varnautre.bg, burgasutre.bg, plovdivutre.bg, starazagorautre.bg и dobrichutre.bg. Кралев обясни, че само два от сайтовете на двете уеб групи се покриват - това са спортните topsport.bg и sportline.bg, но те ще бъдат развивани в бъдеще по различен начин - единият като новинарски, а другият - аналитичен.

Той отказа подробности за инвестициите, които планира след придобиването на групата, като уточни, че те ще зависят от развитието на пазара. Кралев каза, че преди е водил разговори и за покупка на dir.bg, но цената е била висока.

Малко по-рано Investor.bg съобщи, че две сделки за почти 87% от капитала на "Уеб Медия Груп" са били сключени във вторник на Българската фондова борса. Цената на акциите се е повишила с 500% до 1.20 лв. за акция и при нея пазарната капитализация на дружеството е достигнала 1.7 млн. лв. Изтъргуваните акции са 1 231 400 броя при общо издадени 1 420 000, уточнява още медиата. Преди големите сделки е имало и 4 малки за общо 1165 акции на цени между 0.48 лв. и 1.199 лв.

Според съобщението в "България утре" - средната цена на придобиване е 1.199 лв. за една акция или за 86.81% от капитала. Общата сума на сделката е  1 478 846 лева.

Към 31 март 2013 г. основните акционери в дружеството са били Брилянтни Автомобили ООД с дял от 49.86% и Алфа Асетс ЕООД с 35.44%. Според публикацията в Investor.bg, за първото тримесечие на настоящата година "Уеб Медия Груп" е отчела 88 хил. лв. загуба и продажби в обем от 51 хил. лв. Пасивите към 31 март 2013 г. са за 2.25 млн. лв., а собственият капитал – 1.7 млн. лв. В отчета на дружеството фигурират и задължения към свързани лица от 2 млн. лв.

Това е третата за последните десетина дни сделка с информационния интернет сайтове. На 19 май стана известно, че "Дарик нюз" купува "Нетинфо". Миналия понеделник пък свързаната с "Химимпорт" медийна група Bulgaria On Air купи близо 90% от акциите на "Инвестор.БГ" АД.

Споделяне

Още по темата

Още от България