Кръщават спирка на Българската телеграфна агенция

Кръщават спирка на Българската телеграфна агенция

Спирката на градския транспорт в София, която носи името "Полиграфически комбинат", ще бъде преименувана на БТА (Българска телеграфна агенция). Решението е на комисията по култура и образование към Столичния общински съвет и е по предложение на инициативен комитет по повод 120-годишнината на агенцията.

Сградата на БТА и тази на Полиграфическия комбинат са една до друга. Полиграфическият комбинат е строен през 1954 г. и е една от емблематичните сгради в столицата. До преди няколко години в него бяха редакциите на медиите от групата на "24 часа", както и екипът на "Труд". Те обаче се изнесоха от там и голяма част от зданието стои празна от тогава. Там все още работи печатницата, която беше купена от дружество с краен собственик кипърска офшорка, свързвана с депутата то ДПС Делян Пеевски. Самото здание беше собственост на компания от структурата на "Булгартабак".

По информация на "Капитал" през миналата година сградата е била продадена за 25 млн. евро на "Алнуаими груп", притежавана от иранеца с български паспорт Муханнед Наджим Абдуллах ал Нуаими. Той е собственик и на оръжейния търговец "Аполо инженеринг".

Споделяне

Още от България