Красимир Ангарски влиза в надзора на "Българската банка за развитие"

Красимир Ангарски

Финансистът Красимир Ангарски, който преди дни обяви, че валутният борд вече е изживял своята роля, влиза в надзора на "Българската банка за развитие“ (ББР).

Финансистът е бил избран за член на надзорния съвет на държавния трезор на извънредно общо събрание на акционерите, съобщиха от финансовото министерство.

Ангарски сменя Кирил Ананиев, който бе назначен за министър на финансите в служебното правителство и според законовите разпоредби няма право да участва в надзора.

Ангарски започва работа в МФ през 1980 г. През 1994-1995 година той е изпълнителен директор на "Банковата консолидационна компания“, участва в ръководството на различни държавни предприятия. От 24 март до 21 май 1997 година е министър без портфейл в кабинета на Стефан Софиянски и участва активно в подготовката за въвеждането на валутния борд. Бил е ръководител на групата за разработване на законите за борда.

След това става секретар по икономическите въпроси на президента Петър Стоянов. През 2001-2004 г. доц. Ангарски е изпълнителен директор на "Банка ДСК", а в началото на 2005 г. оглавява "ДЗИ Банк". В началото на 2007 г. става съветник в "Пощенска банка". Преподава в Университета за национално и световно стопанство.

Другите членове на надзора на ББР са бившият зам.-министър на финансите по времето на НДСВ Атанас Кацарчев и Димитър Димитров. Тримата изпълнителни директори на финансовата институция са Ангел Геков, Билян Балев, който се прочу с притежанието на луксозна яхта в „Панамалийкс“, а също и Илия Кирчев.

Споделяне

Още от Бизнес