Красимир Аврамов не се класира за финала на Евровизия

Красимир Аврамов не се класира за финала на конкурса "Евровизия 2009". Аврамов представи ефектно песента си " “Illusion” по време на първия полуфинала в Москва, като на сцената бе подкрепен и от Петя Буюклиева. Въпреки това българинът не успя да спечели симпатиите както на присъстващите в спортния комплекс "Олимпийски", така и на страните, които участват в конкурса.

Преди да замине за Москва Красимир Аврамов бе остро критикуван в България. На финала на конкурса за България събра над 55% от гласуванията по телефона, но изборът на фалцетното му изпълнение предизвика недоволство по форумите и породи съмнения за манипулация на гласуването, както и призиви доброволно да се оттегли от участие.

В първия полуфинал на конкурса в Москва участваха представителите на България, Черна Гора, Чехия, Белгия, Беларус, Швеция, Армения, Андора, Швейцария, Турция, Израел, Исландия, Македония, Румъния, Финландия, Португалия, Малта, Босна и Херцеговина.

Във финала ще вземат участие представителите на Турция, Швеция, Израел, Португалия, Малта, Финландия, Румъния, Армения, Исландия и Босна и Херцеговина.

Вторият полуфинал ще е на 14 май, като първи ще пеят представителите на Хърватия, а след тях Ирландия, Латвия, Сърбия, Полша, Норвегия, Кипър, Словакия, Дания, Словения, Унгария, Азербайджан, Гърция, Литва, Молдова, Албания, Украйна, Естония, Холандия.

Финалът е през нощта на 16 срещу 17 май. Според регламента на конкурса на финала автоматично отиват представителите на Великобритания, Франция, Германия, Испания, а също на страната-домакин - Русия.

Споделяне

Още от България