Красимир Аврамов не уцелил нито един верен тон

Красимир Аврамов не уцелил нито един верен тон
Красимир Аврамов не е уцелил нито един верен тон по време на изпълнението си на полуфинала на конкурса "Евровизия 2009", коментира германският вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг". Изданието отбелязва, че в очерталата се от предни години битка между Изтока и Запада поне засега Западът е на предни позиции.

"Истински лошо беше представянето на България: независимо, че контра-тенорът Красимир Аврамов е бил избран за Суперзвезда през 2005 година в Лос Анджелис, в Москва той не уцели почти нито един тон в своята песен "Илюзия”, пише "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" и добавя, че Аврамов и неговата помощничка повече крещяли, отколкото пеели.

Красимир Аврамов не се класира за финала на конкурса "Евровизия 2009". Визуално Аврамов представи ефектно песента си “Illusion” по време на първия полуфинал в Москва, като на сцената бе подкрепен и от Петя Буюклиева. Въпреки това българинът не успя да спечели симпатиите както на присъстващите в спортния комплекс "Олимпийски", така и на публиката в страните участнички в конкурса.

Швейцарският вестник "Базлер Цайтунг" е още по-саркастичен. Според изданието българското изпълнение е изтормозило очите и мозъка на зрителите и слушателите със странните костюми и изтрити английски щампи от сорта на "Дай ми още време…". Сайтът Монстърс енд Критикс пък характеризира изпълнението на Аврамов като "нескопосано”.

Преди да замине за Москва Красимир Аврамов бе остро критикуван в България. На финала на конкурса за България събра над 55% от гласуванията по телефона, но изборът на фалцетното му изпълнение предизвика вълна от недоволство и породи съмнения за манипулация на гласуването, както и призиви доброволно да се оттегли от участие.

В първия полуфинал на конкурса в Москва участваха представителите на България, Черна Гора, Чехия, Белгия, Беларус, Швеция, Армения, Андора, Швейцария, Турция, Израел, Исландия, Македония, Румъния, Финландия, Португалия, Малта, Босна и Херцеговина.

Във финала ще участват Турция, Швеция, Израел, Португалия, Малта, Финландия, Румъния, Армения, Исландия и Босна и Херцеговина.

Вторият полуфинал ще е на 14 май, като първи ще пеят представителите на Хърватия, а след тях на Ирландия, Латвия, Сърбия, Полша, Норвегия, Кипър, Словакия, Дания, Словения, Унгария, Азербайджан, Гърция, Литва, Молдова, Албания, Украйна, Естония, Холандия.

Финалът е през нощта на 16 срещу 17 май. Според регламента на конкурса на финала автоматично отиват представителите на Великобритания, Франция, Германия, Испания, а също на страната-домакин - Русия.

Споделяне

Още от

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?