Красимир Горсов иска ново дело за парите на Мануела

Красимир Горсов е поискал от Върховния касационен съд да възобнови делото, по което бе признат за виновен, че незаконно е изхарчил 73 000 лева от банковата сметка на дъщеря си Мануела. Тя пострада тежко при катастрофата с Максим Стависки и от семейството ѝ откриха набирателната сметка, която да послужи за лечението на момичето.

В крайна сметка се оказа, че Красимир Горсов е теглил пари от тази сметка бе знанието на майката, а средствата не са отишли по предназначение.

На първа инстанция Горсов беше осъден на две години и шест месеца условно с петгодишен изпитателен срок, както и да възстанови над 130 000 лв. Софийският градски съд намали присъдата му на две години условно, а парите за възстановяване - на 73 000 лева.

Горсов обаче е протестирал това решение пред ВКС и иска възобновяване на делото заради допуснати процесуални нарушения, които са довели до"явно несправедливо решение". Заседанието на ВКС по казуса е насрочено за 30 март.

В края на миналата година родителите на Мануела спечелиха пред Софийския апелативен съд делото си срещу застрахователната компания "Дженерали застраховане", която бе осъдена да заплати 135 000 долара за лечението ѝ, а дружеството получи право да си търси парите от Максим Стависки. Апелативният съд обаче не уважи изцяло иска на родителите на Горсова, който бе в размер за 189 000 долара.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?