Красимир Горсов нередовно призован, купил си "Мерцедес"

Първото заседание по делото срещу Красимир Горсов не се състоя. В четвъртък, когато трябваше да започне процесът, се оказа, че бащата на Мануела Горсова, пострадалата тежко при катастрофата на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки край р. Ропотамо, е нередовно призован.

Красимир Горсов е подсъдим, защото в периода от 12 март до 19 август 2008 г. е изтеглил общо 132 287. 69 лева от две дарителски сметки за лечението на дъщеря си. Парите обаче не са използвани по предназначение. Горсов бе заснет да проиграва част от средствата на комар. В обвинителния акт пише още, че бащата на Мануела е платил 4000 лева първоначална вноска за лизингов "Мерцедес" А-класа.

Извън протокола адвокатът на Горсов – Христо Христов обясни на съдията, че се е чул с клиента си преди заседанието. Последният казал, че е във Велико Търново и не знае, че има дело.

По делото трябва да бъдат разпитани 17 свидетели и 5 вещи лица. Това вероятно няма да се сучи, тъй като съдът очаква Горсов да се признае за виновен. Той ще има тази възможност на 28 април.

Споделяне

Още по темата

Още от България