Красимир Стойчев: Червените куфарчета са мит

Красимир Стойчев: Червените куфарчета са мит

Червените куфарчета са мит. Грешката на бизнесмените, които бяха убити по време на прехода е, че се самозабравиха, повярваха си и влезнаха в политиката. Илия Павлов и Емил Кюлев решиха активно да се занимават с политика, а в България това е страшно опасно. Това заяви във вторник пред бТВ Красимир Стойчев - собственик на групировката от зората на демокрацията “Трон”, член на клуба на едрия бизнес от началото на 90-те Г-13, собственик на фалиралата “Капиталбанк”, създател на Мобилтел и някогашен притежател на в. “Стандарт”.

“Дълбоко се съмнявам в раздаването на куфарчета. Колкото и пари да ти дадат, ако не си умен - ще ги профукаш”, смята акционерът в “Макс телеком”, която притежава лиценз за WiMAX – пренос на глас и данни. Стойчев в момента кандидатства за допълнителен честотен ресурс, който да му позволи да пускане на нов GSM-оператор. Той има амбицията отново да се завърне на телекомуникационния пазар, защото разбирал от този бизнес.

“И да е имало милиарди, в което се съмнявам, те са били разграбени”, каза още Стойчев, чийто баща почина преди две години в Австрия, след като бе прострелян от двама души, които поставяли бомба в къщата му в Перхтолдсдорф.

Анализирайки политическата ситуация в страната, Стойчев заяви, че в България лявото и дясното са размити, а центърът е митичен. Правителството на Иван Костов дошло с надежда, че ще изведе България, но тогавашните политици проявили тесногръдие, ксенофобия, прокарвали личните си интереси и така управлението им завърши неуспешно. Още в зората на 1990-те бизнесменът, който информира зрителите, че направил първия си милион от продажба на компютри в Русия, които купувал от Тайван, прозрял, че нещата в страната не вървят на добре. Тогава имахме шансове да ликвидираме външния дълг, но котерийни битки, раздаване на длъжности, доведоха до логично пропадане, заключи той.

Споделяне

Още от България