Красимир Стойчев: Червените куфарчета са мит

Красимир Стойчев: Червените куфарчета са мит

Червените куфарчета са мит. Грешката на бизнесмените, които бяха убити по време на прехода е, че се самозабравиха, повярваха си и влезнаха в политиката. Илия Павлов и Емил Кюлев решиха активно да се занимават с политика, а в България това е страшно опасно. Това заяви във вторник пред бТВ Красимир Стойчев - собственик на групировката от зората на демокрацията “Трон”, член на клуба на едрия бизнес от началото на 90-те Г-13, собственик на фалиралата “Капиталбанк”, създател на Мобилтел и някогашен притежател на в. “Стандарт”.

“Дълбоко се съмнявам в раздаването на куфарчета. Колкото и пари да ти дадат, ако не си умен - ще ги профукаш”, смята акционерът в “Макс телеком”, която притежава лиценз за WiMAX – пренос на глас и данни. Стойчев в момента кандидатства за допълнителен честотен ресурс, който да му позволи да пускане на нов GSM-оператор. Той има амбицията отново да се завърне на телекомуникационния пазар, защото разбирал от този бизнес.

“И да е имало милиарди, в което се съмнявам, те са били разграбени”, каза още Стойчев, чийто баща почина преди две години в Австрия, след като бе прострелян от двама души, които поставяли бомба в къщата му в Перхтолдсдорф.

Анализирайки политическата ситуация в страната, Стойчев заяви, че в България лявото и дясното са размити, а центърът е митичен. Правителството на Иван Костов дошло с надежда, че ще изведе България, но тогавашните политици проявили тесногръдие, ксенофобия, прокарвали личните си интереси и така управлението им завърши неуспешно. Още в зората на 1990-те бизнесменът, който информира зрителите, че направил първия си милион от продажба на компютри в Русия, които купувал от Тайван, прозрял, че нещата в страната не вървят на добре. Тогава имахме шансове да ликвидираме външния дълг, но котерийни битки, раздаване на длъжности, доведоха до логично пропадане, заключи той.

Споделяне

Още от България

Защо се стигна до хаоса с ваксинирането срещу Covid?