Красимир Янков: В ръководството на БСП няма да се чува мнение различно от това на Нинова

Председателката на социалистите нямало да изкара пълния си мандат начело на партията

Красимир Янков: В ръководството на БСП няма да се чува мнение различно от това на Нинова

“За съжаление, общото усещане е, че в Изпълнителното бюро няма да се чува мнение различно от това на Корнелия Нинова ". Това каза във вторник пред бТВ Красимир Янков, който е един от отстранените в неделя членове на ръководния орган на БСП. Той смята, че зад този ход стоят лични мотиви на председателя на партията.

"Едностранно е отношението, аз нямам личен конфликт с Корнелия Нинова", обясни Янков.

“Мотивите ѝ са лични. Това беше един разговор между мен и Корнелия Нинова, все пак някакви аргументи трябва да изложи пред мен, 1 година работихме заедно, минахме една кампания – президентските избори и още една – парламентарните избори. Едостранно е отношението, аз нямам личен конфликт с Корнелия Нинова”, обясни Янков.

Според него вероятно Нинова смята, че като отстранява някои от разпознаваемите членове от ръководство на БСП се освобождава от зависимости.

Социалистът посочи, че преди година я е подкрепил, защото и сам като кандидат за председател е настоявал за промяна вътре в БСП.

Красимир Янков обяви, че сегашното ръководство на левицата едва ли ще изкара мандата си от четири години. "Един ръководител трябва да обединява, а не да разделя", посочи бившият организационен секретар на партията.

Той коментира и темата ЦУМ-гейт, като защити посредника на срещата Георги Гергов, който бе изключен от ръководството на левицата. “Не мисля, че БСП трябва да се превръща в трибунал”, каза Янков. По думите му при изключването от ръководството не е бил изказан нито един “аргумент срещу социалиста Георги Гергов”.

Споделяне

Още от България