Кръстовището на две нива в столичния кв. “Младост” се открива в събота

Снимка: БГНЕС

Кръстовището на две нива в столичния квартал “Младост” ще бъде открито на 7 юли, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Тя уточни, че след като е заплашила със санкция изпълнителя на обекта "Трейс груп", от там са увеличили темпа на работа и до събота ще са готови с обекта.

 

По план кръстовището на две нива между булевардите “Андрей Сахаров” и “Андрей Ляпчев” трябваше да е готово през май. Обектът се забави заради обилните дъждове през май, когато не можеше да се работи и заради мудни отчуждителни процедури.

 

Продължението на бул. "Андрей Сахаров" в ж.к. "Младост 3" ще е готово до края на септември, обеща изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев. В момента столичани стигат до метрото по временно асфалтирани пътеки през полето. Нормалната довеждаща инфраструктура до метростанциите ще бъде готова заедно с изграждането на булеварда.

 

В момента в столицата се работи по 10 големи обекти.

 

В средата на юли трябва да е готов участък от бул. "Черни връх" - между бул. "България" и бул. "Арсеналски". Там се прави изцяло нов тротоар, трамвайно трасе и велосипедна алея. Изпълнител на обекта е “ПСТ Холдинг”.

 

До средата на август трябва да е готов другият участък от бул.”Черни връх” - от бул.”Арсеналски” до бул.”Никола Вапцаров”. Той ще бъде преасфалтиран, с нови тротоари и трамвайно трасе.

 

Общата стойност на ремонта на булевард “Черни връх “ е 1.85 млн. лв., а дължината на ремонтирания участък - 2 километра.

 

В края на юли ще бъде готов и участък на надлез "Надежда", който в момента се ремонтира.

 

В средата на юли трябва да е готово изгражданото в момента трасе на бул. "Ломско шосе" от ул. "Бели Дунав" към изхода за София.

 

През септември ще бъде готов бул. "Братя Бъкстон", а през ноември - кръстовището на две нива при Телевизионната кула, обеща столичният кмет.

 

В София през тази година ще се изградят 25 километра нови тротоари. Общият бюджет за ремонта им е 2 млн. лв. Освен сменените тротоари по новите пътни трасета над метрото, в момента се ремонтират тротоари по ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Гео Милев". Някои от тротоарите по ул.”Раковски”, които се ремонтират, нямаха нужда от подмяна и бяха в отлично състояние, като например тези при градинката “Кристал”.

 

Ремонтираният участък на бул. "Ломско шосе", който наскоро пропадна, ще бъде ремонтиран отново след като бъде пуснато другото платно за движение, защото не може да бъде спряно движението на автомобили изцяло, обясни Фандъкова. Тя допълни, че след като се установят причините за пропадането ще се наложат и глоби. Според изпълнителния директор на "Метрополитен" Стоян Братоев пропадането в участъка е след изграждането на колектор от електроразпределителното дружество.

В края на август ще приключат ремонта на бул. "Кн. Мария Луиза" от Лъвов мост до надлез “надежда”, каза Стоян Братоев.

 

Плановете са през септември да започне строителството на участъка на метрото от бул. "Цариградско шосе" до летище "София".

 

Готова е тръжната документация за участъка от жк. "Младост 1" до "Бизнес парк-София". Обществената поръчка е разделена на два лота, каза инж.Стоян Братоев. Трасето е с дължина 2.7 километра и има три метростанции.

Споделяне

Още от Бизнес